Kollektivtrafik och bostäder – positiva resultat av Sverigeförhandlingen

svförhand

Idag presenterades en överenskommelse som rör Stockholm, inom den så kallade Sverigeförhandlingen. Vänsterpartiet är väldigt nöjda med hur Stockholms stads rödgrönrosa majoritet lyckats påverka utfallet som innebär en tydligt prioritering för kollektivtrafik.

Sverigeförhandlingen är en del av regeringskansliet och ska förhandla om infrastruktursatsningar. Och nu ser vi resultaten för Stockholm.

Förslaget som presenterats innebär ny tunnelbanesträckning mellan Fridhemsplan, Liljeholmen och Älvsjö. Spårväg syd mellan Flemingsberg, Skärholmen och Älvsjö. Och en förlängning av Roslagsbanan till city. Det är extremt välbehövliga nya dragningar för kollektivtrafiken.

För att finansiera satsningarna på kollektivtrafiken så kommer trängselskatten att justeras. Det är en rimlig åtgärd för att ställa om till ett mer hållbart resandet i staden.

Med mer kollektivtrafik så kommer också en tätare stad som möter behoven i bostadsbristens Stockholm. 100 000 bostäder ska byggas. Vi pratar helt enkelt om ett framtida Stockholm där fler bor, en tät stad, med underlag för service och ett hållbart resande.  

Positivt är också att majoriteten är enig om att prioritera kollektivtrafiken och inte medfinansiera en Östlig förbindelse. 

Ett Stockholm för alla där människor ska ha råd att bo, kunna åka kollektivt och kunna leva hållbart. Det är vänsterns framtidsstad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s